Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Klasbakken bij Rush-Hour op 31 mei

Op vrijdagavond 31 mei vindt de derde editie van Rush-Hour plaats in de binnenstad van Nijmegen. Rush-Hour is een innovatief wielerconcept waarbij elke ronde de laatste renner uit de race valt. Het parcours is dit jaar ingekort tot 1700 meter. Met een startveld van zo'n 30 renner blijven er dan in de laatste ronden een handjevol renners over die de strijd met elkaar aan moeten gaan.

De organisatie is verheugd dat ze "mister Rush-Hour", Niki Terpstra, weer heeft kunnen strikken. Deze alleskunner past goed bij het concept van Rush-Hour. Als oud-winnaar van de Ronde van Vlaanderen kan hij goed uit de voeten op de klinkertjes en weet hij raad met de venijnige klim van de Stikke Hezelstraat.

Het beloofd een ontzettend spannende race te worden omdat de toprenners erg aan elkaar gewaagd zijn. Een aantal aanstormende Nederlandse talenten hebben dit voorjaar al het nodige koersen gewonnen en steken inmiddels bloedvorm. Het zal een verhitte strijd worden tussen onder andere Niki Terpstra, Fabio Jakobsen, Lennard Hofstede en Jesper Asselman. Ook Olympisch Kampioen schaatsen Kjeld Nuis staan de start van het flitsende evenement. Nuis gaat de strijd vol vertrouwen aan en hoopt zich in de top 10 te kunnen mengen.

De start/ finish is op de Grote Markt te Nijmegen om 19:00 uur. Toegang tot het evenement is gratis. De paracyclisten van TeamNL maken een demonstratieronde. Om 17:00 wordt er een gratis Dikke Banden Race georganiseerd voor de jeugd. Meer informatie op: www.rush-hour.nl

Programma Rush-Hour

17:00 Kidrace

19:00 Warming-up rondes

19:30 Start afvalrace

20:35 Prijsuitreiking

Einde persbericht. In de bijlage een foto van de organisatie. Fotograaf: Leon van Bon

Voor vragen of opmerkingen over dit persbericht kunt u mailen naar info@rush-hour.nl