Rollecate hoofdact op derde editie Kidsfest de Goffert

NIJMEGEN – Aanstaande zaterdag 18 mei organiseert Stoomgroep de Goffert samen met Kinderboerderij de Goffert voor de derde keer het Kidsfest. Het kinderfestival wordt georganiseerd om geld op te halen voor het Gofferttreintje. Om te laten zien dat er al veel is bereikt, zal de recent teruggekochte locomotief Rollecate ook van de partij zijn. Het programma van de derde editie is weer uitgebreider dan in voorgaande jaren. Voor kinderen van 4 t/m 14 jaar is er van alles te doen. Maar ook aan de ouders is gedacht. Op het terrein van de kinderboerderij zijn diverse kraampjes, foodtrucks en speeltoestellen te vinden. Er wordt gesminckt, gebakken en geknutseld. En voor de treinliefhebbers is er een mini-stoomtrein en natuurlijk een kans om met locomotief Rollecate op de foto te gaan. "We zijn heel blij dat we ook dit jaar weer zo veel medewerking van ondernemers uit de regio krijgen. Veel bedrijven werken belangeloos mee aan het festival. Dat is echt hartverwarmend", aldus Pim Egbertzen, voorzitter van de Stoomgroep. "We vinden het heel leuk dat we zo'n mooi programma kunnen bieden. En we hopen natuurlijk ook op een mooie opbrengst voor het treintje. Dan kunnen we eindelijk aan de slag om de rails te gaan leggen." Jordi Wouters, een van de oprichters van de Stoomgroep is blij dat Rollecate dit jaar zelf ook van de partij is: "Het is heel fijn dat we het treintje nu echt kunnen laten zien. 'Stomie', zoals kinderen haar liefkozend noemen, is natuurlijk waar we het allemaal voor doen. Drukkerij Interscreen stelt dit jaar allerlei leuke Stomie-merchandise ter beschikking, zodat mensen het treintje ook mee naar huis kunnen nemen. Denk aan petjes, sleutelkoorden en mooie stickers. Zo wordt het tastbaar." Inmiddels zijn zowel de oorspronkelijke trein als de benodigde rails aangeschaft. "De trein staat al een tijdje bij bouwbedrijf Van de Water en de rails liggen op het erf bij Cycloon. Onze handen jeuken om aan de slag te gaan. Maar er zijn nog wat vergunningen nodig en zo'n 40.000 euro", weet penningmeester Robert Quint. Voor trein- en spellenliefhebbers is er dit jaar een leuk nieuwtje: speciaal voor de stichting is er een bordspel ontwikkeld over Rollecate. Daarin bouwen de spelers het spoor voor het treintje. Het spel bevat een tinnen miniatuur op schaal 1:87 van de locomotief van het Gofferttreintje. Geïnteresseerden kunnen het spel met miniatuur op het Kidsfest tegen een gereduceerde prijs aanschaffen. Ten bate van het Gofferttreintje, uiteraard. Kidsfest de Goffert vindt plaats op Kinderboerderij de Goffert en is van 12 uur 's middags tot 5 uur 's avonds gratis toegankelijk voor jong en oud.
Over het Gofferttreintje Het Gofferttreintje heeft oorspronkelijk van 1971 tot en met 2012 in het Goffertpark gereden. Aanvankelijk was dit een dieseltrein, maar in 1985 werd stoomlocomotief "Rollecate" gekocht van de Linnaeushof. Deze trein is als unicaat gebouwd door de bekende Nederlandse modelbouwer Kees Neve. Vanwege financiële malversaties moest het treintje in 2012 noodgedwongen worden verkocht. In 2016 werd Stichting Stoomgroep de Goffert opgericht met als doel het treintje weer terug te halen.
Noot voor de pers: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pim Egbertzen, telefoonnummer 06-39876228 of e-mailadres info@stoomgroepdegoffert.nl. Meer informatie en beeldmateriaal