Logo gemeentenieuwsonline.nl

Zorgen voor roze ouderen een symposium over L(esbische), H(omoseksuele), B(iseksuele) en T(ransgender) ouderen voor zorg- en hulpverle

Veel roze ouderen hebben in hun leven onbegrip en afwijzing meegemaakt. Of hebben hun gevoelens lang onderdrukt. Wanneer deze ouderen zorg nodig hebben, lopen zij opnieuw het risico niet gezien te worden. Sommigen voelen zich niet veilig genoeg in het contact met zorgverleners en medebewoners. Zij proberen zorg dan maar zoveel mogelijk te mijden. Maar roze ouderen willen – net als anderen – zorg, ondersteuning of begeleiding in een veilige sfeer met respect voor hun leefstijl en identiteit.

Meer bewustwording

Het doel van dit symposium op dinsdag 21 mei van 15.00 tot 18.30 uur is meer bewustwording te kweken over de levensloop en de situatie van roze ouderen. Wat kan een roze achtergrond betekenen voor de zorgvraag en de hulpverleningsrelatie? We gaan daarover in gesprek. Naar aanleiding van een documentaire en recent onderzoek van de Radboud Universiteit. Ook worden praktische tips aangeboden om het contact met roze ouderen in alle facetten van de zorg- en hulpverlening te verbeteren.

Het symposium is een initiatief van de werkgroep ‘Roze Ouderen’ van De Waalboog, ZZG zorggroep, OBG, Kalorama, TNV Zorgt, Sterker Sociaal Werk, COC Nijmegen en de Radboud Universiteit en is geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Verzorgenden en Verpleegkundigen (V&VN).

Datum: dinsdag 21 mei van 15.00-18.30 uur, Theaterzaal C, campus Radboud Universiteit.

Locatie: Theaterzaal C bevindt zich in het Ostrom-gebouw van de Radboud Universiteit, Heyendaalseweg 141 te Nijmegen.