Logo gemeentenieuwsonline.nl
Luc te Riele van NEC, mascotte Bikkel en Kees Meulendijks van de Bibliotheek Gelderland Zuid onthullen de 'score'.
Luc te Riele van NEC, mascotte Bikkel en Kees Meulendijks van de Bibliotheek Gelderland Zuid onthullen de 'score'.

Leerlingen 'scoren' record aantal boeken

NIJMEGEN - Op donderdag 18 april kwamen bijna 600 basisschoolleerlingen bij elkaar bij sportvereniging Quick 1888 in Nijmegen voor de feestelijke afsluiting van het project 'Scoor een Boek!'. Met dit project willen de Bibliotheek Gelderland Zuid, voetbalclub NEC en GGD Gelderland Zuid leesplezier onder leerlingen stimuleren.

Tijdens het 'fluitsignaal' onthulde NEC-mascotte Bikkel het resultaat: in totaal lazen de leerlingen 11.646 boeken. Een record! Met plezier zoveel mogelijk boeken lezen, dát is het doel van het leesbevorderingsproject 'Scoor een Boek!' Elf scholen (22 klassen) uit Nijmegen en omgeving sloten zich dit jaar aan bij het project. De afgelopen negen weken plakten de leerlingen stickers ('doelpunten') op een poster voor elk gelezen boek, zowel op school als thuis. Ook wisselden de leerlingen hun favoriete boeken uit.

Door het toevoegen van een sportelement hopen zowel de scholen als de bibliotheek het leesvuur onder de leerlingen aan te wakkeren. Bij Cyriel Frielink (8 jaar) uit groep 5 van basisschool De Geldershof in Lent is dat zeker gelukt: "Ik vond het een superleuk project! Vooral omdat ik nu vaker ben gaan lezen. Het allerleukste was naar de wedstrijd van N.E.C. in het Goffertstadion op 29 maart: dat was een mooie beloning voor het lezen!" Zijn moeder Usha geeft aan dat ze door de thuisopdrachten samen bewuster naast elkaar op de bank zijn gaan lezen.

Ook meedoen? Basisscholen die ook interesse hebben om mee te doen aan het project, kunnen dit melden bij Kees Meulendijks van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Meer informatie staat op www.obgz.nl/scooreenboek.