Logo gemeentenieuwsonline.nl

De bibliotheek geeft lezers nieuwe inspiratie

NIJMEGEN - De Bibliotheek Gelderland Zuid helpt mensen bij het vinden van een geschikt boek, e-book of luisterboek. Via 16 nieuwe webpagina’s met leestips kunnen bezoekers per genre door de veelzijdige collectie snuffelen. Deze collectie bestaat uit bijna een half miljoen fysieke boeken, tijdschriften, dvd’s, cd’s en luisterboeken.

De Bibliotheek Gelderland Zuid ontwierp de afgelopen maanden leestippagina’s voor volwassenen samen met 13 andere bibliotheken in het land en de Koninklijke Bibliotheek. De bibliotheken willen hiermee de veelzijdigheid van de lokale collectie onder de aandacht brengen. Ook hopen ze hiermee mensen te verleiden eens een wat onbekender boek te kiezen en nieuwe inspiratie op te doen. De leestips zijn hier te vinden: https://www.obgz.nl/leestips.

De nieuwe webpagina’s zijn onderverdeeld in genres zoals Literatuur, Spiritualiteit & Filosofie, Biografie & Waargebeurd, Natuur & Dieren of Reizen & Vrije tijd. Op iedere genrepagina kan de bezoeker doorklikken naar een aantal subgenres. De pagina Spanning bevat bijvoorbeeld een onderverdeling in onder meer Literaire thrillers, Detectives en True Crime. Per subgenre wordt een aantal nieuwe aanwinsten getoond. Ook staat er telkens een ‘Boek van de maand’ centraal.

Heb je een leuk boek gevonden? Dan kun je de titel met één druk op de knop reserveren en laten bezorgen bij een vestiging naar keuze van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Dit geldt ook voor de pagina’s met leestips voor jeugd en jongeren.