Logo gemeentenieuwsonline.nl
Foto:

Dutch Technology-week nu ook in Nijmegen

NIJMEGEN - Van 20 - 25 mei worden in heel Nederland wonderlijke en innovatieve technologieverhalen verteld. Voor de eerste keer vindt de Dutch Technology Week ook in Nijmegen plaats, en wel met een High Tech Ontdekkingsroute!

Laat je op zaterdag 25 mei verrassen op de Radboud Universiteit en Novio Tech Campus, en zie, voel en ervaar hoe kansrijk en uitdagend het is om mee te werken aan uitvindingen die de wereld veranderen. Van 11.00 tot 16.00 uur zijn de deuren geopend, de toegang is gratis. Op de fiets of met de Zonnetrein, kom je gemakkelijk van de ene naar de andere locatie van de High Tech Ontdekkingsroute. Zowel ouders met kinderen als professionals zijn welkom.

Programma Radboud Universiteit

In het Huygensgebouw van de Radboud Universiteit kun je diverse spannende demonstraties bijwonen en zelf proefjes doen, bijvoorbeeld: DNA isoleren, op ontdekkingsreis naar de sterren, zelf een robot programmeren, stikstofijsjes proeven, je eigen pannenkoek printen of handboog schieten met Virtual Reality. De Hogeschool van Arnhem Nijmegen is aanwezig met een demonstratie hoe uit papierresten olie te produceren. Je kunt mee gaan met rondleidingen naar het NMR laboratorium, de unieke faciliteiten HFML/Felix met sterke magneten en zelfgebouwde vrije-elektronen lasers en het Kassencomplex. Of kom kijken in de laboratoria van Moleculaire Wetenschappen waar studenten veilig leren werken met gevaarlijke stoffen. Daarnaast zijn er diverse lezingen, bijvoorbeeld over wat nieuwe technologieën kunnen betekenen voor het klimaat en biodiversiteit, informatie opslaan met behulp van moleculaire machines, nemen robots de wereld over, avatars, kunstmatige intelligentie en het veilig stellen van Nederlandse plantensoorten.

Programma Novio Tech Campus

Op Novio Tech Campus maak je kennis met innovatieve Health en High Tech bedrijven en initiatieven van Nijmegen. Gebouw M staat in het teken van de High Tech Markt, met demo's van Ampleon, Novioscan, pinkRF, MACOM, Microbit en vele anderen. Daarnaast vliegen er drones van Blue Jays, is er een Lego Mindstorm en leer je over het High Tech verleden van de campus in het Novio Experience Museum. Elk uur worden er rondleidingen met productdemonstraties gegeven bij techniekbedrijven als NXP, Sencio en Nexperia. In het gebouw van EPR neem je een kijkje in de High Tech keuken: vang een glimp op van de beste creatieve en intelligente oplossingen in de fabriek die mensen, apparatuur en datasystemen met elkaar verbindt.

Over de Dutch Technology Week

De hightech industrie is een belangrijke sector voor de Nederlandse economie. De sector draagt bij aan het ontwikkelen van oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken en levert echt topprestaties. Bedrijven, overheden en kennisinstellingen delen deze ontwikkelingen graag en werken trots samen aan een week vol met technologische verrassingen.

Ga voor het complete programma naar www.dutchtechnologyweek.com/