Foto:

Vierdaagse oproep!

NIJMEGEN - Loop jij de vierdaagse dit jaar voor een goed doel? Of organiseer je met jouw vereniging iets leuks langs de route van de dinsdag? Of heb je sowieso een leuk, ontroerend of bijzonder 4-daagse verhaal?

Stuur uiterlijk vrijdag 29 juni voor 12.00 uur je verhaal in via onze website; www.gemeentenieuwsonline.nl onder vermelding van 'vierdaagse'. Heb je nog vragen? Bel 0481 464770. Een verhaal mag maximaal 250 woorden bevatten en je mag een (rechtenvrije) foto toevoegen. Deze moet minimaal 200 kb zijn.

Nijmegen maakt in 2019 opnieuw een vuist tegen kanker

NIJMEGEN - Het is weer mogelijk om in te schrijven voor Swim to Fight Cancer Nijmegen via www.swimtofightcancer.nl/nijmegen. Deelnemers zwemmen op zondag 8 september een afstand van 1.500 meter, als individu of als team.

Voor kinderen vanaf 9 jaar, die in het bezit zijn van zwemdiploma A en B, is er een speciale Kids Swim van 500 meter. Wil je graag op een andere manier bijdragen? Het is ook mogelijk om via de website de deelnemers te sponsoren of om je aan te melden als vrijwilliger.

Samen maken we van 8 september een dag waarin we actie ondernemen. Een dag om ervoor te zorgen dat er in de toekomst niemand meer hoeft te overlijden aan deze ziekte. Met dit eendaagse zwemevenement brengen we de ziekte kanker onder de aandacht en halen we geld op voor onderzoek. Voor iedereen die ziek is, familie, vrienden, bekenden en onbekenden om zo samen een sportieve vuist te maken tegen kanker.

Swim to Fight Cancer Nijmegen is een eendaags zwemevent in de Nijmeegse Spiegelwaal. De eerste editie in september 2018 was een groot succes, waarbij 159.493,61 euro is opgehaald. Het opgehaalde geld komt via stichting Fight Cancer ten goede aan onderzoek naar kanker. De organisatie garandeert dit omdat het evenement bekostigd wordt door de inschrijfgelden van deelnemers en door enkele gulle gaven van enthousiaste sponsoren en leveranciers.