Logo gemeentenieuwsonline.nl
Overasseltse vennen, houtskool
Overasseltse vennen, houtskool (Foto: Caroline van den Boomen-Verkoelen)

Expositie Caroline van den Boomen-Verkoelen en Jan Peelen

Data: 10 februari t/m 28 maart 2019

Tijdstip: vrije toegang 7 dagen per week van 9.00 tot 20.00 uur – door de week tot 20.30 uur

Locatie: Kalorama (verzorgingshuis), Nieuwe Holleweg 12, 6573 DX Beek-Ubbergen

In 2015 leerden Caroline (uit Molenhoek) en Jan (uit Malden) elkaar kennen tijdens het bridgen. Daar ontdekten ze dat ze nog een andere hobby deelden: tekenen/schilderen. Dit heeft geleid tot gezamenlijke creatieve cursussen en uiteindelijk tot deze eerste gezamenlijke expositie.

Caroline van den Boomen-Verkoelen tekent al graag vanaf jonge leeftijd. 12 Jaar geleden heeft ze haar oude hobby met enthousiasme opgepakt en is gestart met teken- en schildercursussen. Caroline houdt ervan om te variëren in materialen, maar ook in onderwerpen en gedetailleerdheid, waardoor zij een diversiteit aan werken maakt. Kenmerkend zijn echter vooral landschappen en sfeerbeelden.

Jan Peelen werd na zijn pensionering geïnspireerd door het enthousiaste tekenen van zijn kleinzoon. Hij startte met teken- en schildercursussen. Hij begon met tekenen - met potlood en houtskool - en maakte daarna de overstap naar acrylverf. De sfeer van het mooie landschap en karakteristieke dorpsleven boeit hem. Fascinerend vindt hij ook het schilderen van expressieve hoofden en dierenmotieven.

Met veel plezier willen ze in Kalorama een aantal van hun tekeningen en schilderijen laten zien. U vindt werken uitgevoerd met acrylverf, maar ook met aquarelverf, houtskool en potlood.

Graag nodigen ze u uit een kijkje te komen nemen. caroline.verkoelen@gmail.com en peelendaamen@planet.nl

Meer berichten