Logo gemeentenieuwsonline.nl
Voordrachtfestival Nijmegen (SSgN)
Voordrachtfestival Nijmegen (SSgN) (Foto: Dennis Vloedmans)

Jongeren schitteren bij Voordrachtfestival Nijmegen

Vorige week vond het Voordrachtfestival plaats in Nijmegen waar jongeren een theatervoorstellig maken met behulp van poëzie, literatuur, rap, zang, theater, dans, cabaret, kleinkunst en fotografie/video. Het festival vindt sinds 1987 plaats in Huis voor de Kunsten De Lindenberg en wordt sinds enkele jarengeorganiseerd door Cultuur en School Nijmegen (CESN)

Dit jaar traden vier ensembles op. Het Kandinskycollege, Canisiuscollege, de Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen (SSgN) en het Montessoricollege. Elke school presenteerde een voorstelling van pakweg een uur.

Het Voordrachtfestival is geen wedstrijd. De jongeren brengen al dan niet onder leiding van docenten zelfgeschreven en andermans teksten op het podium door middel van spel, zang, dans en spoken word en rap. Sommige voorstellingen zijn rijp voor een theatertour,andere voorstellingen laten sterren in de dop zien. Het Voordrachtfestival schrijft ieder jaar een affichewedstrijd uit die ditmaal gewonnen werd door Mano Jansen (SSgN)

Bij alle voorstellingen was een recensent aanwezig. Bezoek de website van CESN www.cesn.nl of de Facebookpagina van het festival om de verslagen te lezen en het winnende affiche te zien.

Meer berichten