Logo gemeentenieuwsonline.nl

Foto-expositie 8 maart in de Thiemeloods

'De Magie van Water' / 'Water, het spel van Lucht en Licht'

Op 8 maart a.s. om 16.00 uur opent in de Thiemeloods te Nijmegen de foto-expositie 'De Magie van Water / Water, het spel van Lucht en Licht'. Hier zijn de werken te zien van twee Nijmeegse fotografen, die beiden gefascineerd zijn door water.

"Water kennen we allemaal. Het leven is onmogelijk zonder water. Dagelijks komen we ermee in aanraking. We vinden dat heel gewoon. Maar water is zo bijzonder. Hoe meer je erop let, des te meer kanten van water je ontdekt", aldus Marcella Corsten en Lucy Platvoet. Beiden maken al langere tijd foto's waarin het thema water de hoofdrol speelt. Elk doet dit op geheel eigen wijze en vanuit verschillend perspectief. Dat resulteert in een verrassende tentoonstelling.

Marcella kijkt met een gevoelig oog voor compositie naar haar omgeving en weet de schoonheid van het spel tussen water, lucht en licht in één overzichtelijk beeld vast te leggen. Lucy heeft een scherp oog voor details en voor de raadselen van het water. Zij weet dit zo te presenteren, dat de kijker zich afvraagt: 'Zie ik wat ik denk te zien? Hoe moet ik nu kijken?'

De Thiemeloods is een uitstekende locatie voor deze expositie, vanwege de centrale ligging en de gemoedelijke sfeer. De fascinerende kleuren van de foto's komen er volledig tot hun recht .

Voor beide fotografen is dit hun eerste expositie. Daarom is de opening extra feestelijk. Er is een liveoptreden over het thema water en tijdens de opening worden een hapje en een drankje geserveerd.

Voor belangstellenden zijn de foto's te koop.

De expositie duurt van 8 maart 16.00 uur, tot 3 mei 2019.

Plaats: Thiemeloods, Leemptstraat 34, 6512 EN Nijmegen

https://thiemeloods.nl/

Meer berichten