Logo gemeentenieuwsonline.nl
  • Alles
  • (4)
    Evenement

Anneke van Giersbergen vertelt en zingt sterke verhalen

vrijdag 12 april 20:30 uur

Foto: Mark Uyl

Na edities met stoere mannen en stoere kinderen is het hoog tijd voor een avond met stoere vrouwen en sterke verhalen in Brebl. De Bibliotheek Gelderland Zuid en het Kids ‘n’ Billies festival hebben meteen de stoerste vrouw weten te strikken: zangeres Anneke van Giersbergen. Op vrijdagavond 12 april gaat ze in gesprek met schrijver Koen Frijns. Natuurlijk speelt ze ook haar mooiste liedjes.

Zangeres Anneke van Giersbergen valt niet in een hokje te plaatsen. Ze heeft indruk gemaakt als frontvrouw van metalband The Gathering en volgt sinds 2007 haar eigen weg op muziekgebied. Betoverend was ze als Agua de Annique en verpletterend met haar huidige band VUUR. Ondertussen vond ze ook nog de tijd om het kinderboek De beer die geen beer was om te toveren in een muzikale jeugdvoorstelling.

Koen Frijns schrijft poëzie en theater en is een begenadigd performer. Vanavond zal hij Anneke het hemd van het lijf vragen over haar inspiratiebronnen, haar leven als muzikant en haar lievelingsboeken.

Valérie Bongaarts is niet alleen Programmeur Theater, Dans & Muziek bij Arthouse LUX en theatermaker, maar ze schijft ook korte verhalen en gedichten. Vanavond draagt ze haar mooiste gedichten voor.

Het programma begint om 20.30 en duurt tot 23.00 uur. Deze activiteit vindt plaats in Brebl in het Honigcomplex. Kaarten kosten 10 euro voor bibliotheekleden en 12,50 euro voor overige bezoekers. Koop je kaartje vooraf via www.obgz.nl/agenda.


deel deze activiteit